Folieri Geamuri Auto

Control solar, UV şi luminozitate

Când trebuie să alegeţi folia potrivită pentru maşina dumneavoastră, oferta este vastă.Dacă vreţi opţiunea cea mai bună, alegeţi LLumar pentru performanţele ei totale.

Protecţie solară
Razele solare pot încălzi interiorul maşinii la limite insuportabile. O folie profesională reduce temperatura interioară chiar şi cu 16°C, asigură o călătorie plăcută, reduce sarcina instalaţiei de aer condiţionat, economiseşte combustibil.

Protecţie UV
Razele UV dăunează atât interiorului maşinii, cât şi pielii umane. Folia LLumar formează o barieră care respinge peste 99% din razele UV, protejând interiorul maşinii şi sănătatea pasagerilor.

Calitate
Pentru o calitate durabilă foliile LLumar sunt produse din materii prime de cea mai bună calitate. Produsele noastre sunt instalate de către tehnicieni cu înaltă calificare pentru ca folia să asigure performanţe ireproşabile chiar şi după instalare. Adezivul LLumar HPR este renumit pentru aderenţă puternică, durabilitate şi claritate optică.Calitatea şi atenţia detailată garantează alegerea perfectă.

Folii de siguranţă auto

Chiar şi cei mai responsabili şoferi pot suferi accidente rutiere.Vieţi se pot schimba în fracţiuni de secundă. La un impact lateral:

 • Geamurile laterale neprotejate se sparg uşor,proiectând cioburi de sticlă în maşină.
 • Cioburile de sticlă pot cauza tăieturi şi rănirea ochilor.
 • Geamurile sparte cresc riscul ca pasagerii să fie aruncaţi afară din maşină, ceea ce este unul dintre cele mai frecvente cauze ale deceselor.

În caz de accident foliile de siguranţă şi antiefracţie LLumar asigură o barieră protectoare între dumnavoastră şi geam. Chiar şi cu folia LLumar geamul se poate sparge, dar fragmentele de sticlă rămân lipite de folie.

 • Pasagerii sunt protejaţi de cioburile dispersate rezultate din accident.
 • Cioburile de sticlă sunt reţinute, astfel nu vor reduce performanţele airbagurilor laterale.

Ai încredere în protecţia oferită de LLumar – protejeazăţi familia şi în maşină.

Protejeazăţi bunurile
În mai puţin de 5 secunde un hoţ poate sparge geamul maşinii şi fura bunurile de valoare din interior. Acest lucru poate fi şi mai grav dacă vă aflaţi în maşină. Foliile antiefracţie LLumar reprezintă cea mai bună apărare împotriva acestor atacuri fulgerătoare.

 • Reţinând cioburile de sticlă, LLumar întârzie accesul în interiorul maşinii.
 • Timpul crescut de efracţie şi zgomotul adiţional atrag atenţia asupra hoţului.

În cazul în care vă aflaţi în maşină în timpul atacului, veţi avea mai mult timp pentru a scăpa.

Date de performanta:

http://www.llumar.ro/dokumentum/Date%20Tehnice%20Folii%20Auto.pdf
http://www.llumar.ro/dokumentum/Date%20Tehnice%20Folii%20Cladiri.pdf

 

Intrbari frecvente:

 • Ce sunt foliile LLumar?
 • Cum lucrează foliile de siguranţă şi antiefracţie LLumar?
 • Poate opri folia antiefracţie LLumar un glonţ?
 • Cătă protecţie vă oferă folia LLumar UV?
 • Folia LLumar va distorsiona imaginea în timp ce privesc afară prin geam?
 • Adesea pot vedea folii purpurii şi cu bule pe geamurile vehiculelor. Asta se va întâmpla şi cu folia LLumar?
 • Necesită folia o atenţie şi o întreţinere specială?
 • Cât mă costă foliile auto?
 • Pot să-mi instalez singur folia LLumar?
 • Este CPFilms producătorul foliilor pe care le comercializează?
 • Unde găsesc folii LLumar?
 • Ce este ISO?
 • Care ar fi valoarea SPF ( factor de protecţie solară) în cazul foliilor folosind scala utilizată la cremele de protecţie?
 • Asigură foliile o respingere IR?

Ce este folia LLumar?
Foliile LLumar constituie o familie largă de folii ultra subţiri care se utilizează cu mai multe scopuri. Majoritatea au fost proiectate pentru vitraje, sunt fabricate din poliester transparent, optic clare, tratate, acoperite şi laminate prin diferite procedee cum ar fi metalizarea în vid, sputerizarea sau colorarea chimică. Adezivii speciali şi stratul antizgâriere oferă durabilitate şi aderenţă extaordinară pe suprafeţele de sticlă sau din alte materiale. Peste 180 de tipuri de folii sunt folosite în diverse aplicaţii pentru autovehicule, clădiri comerciale, rezidenţiale pentru a controla căldura solară, luminozitatea excesivă şi radiaţia UV, sau pentru a oferi o estetică aparte.Altele sunt folosite din motive de securitate şi siguranţă sau pentru a oferi o protecţie vopselei autovehiculelor.

Cum lucrează foliile de siguranţă şi antiefracţie LLumar?
Atât foliile auto cât şi foliile pentru clădiri, de diferite grosimi şi culori, in mod general sunt aplicate pe faţa interioară a geamului, dar există şi folii puternice pentru aplicaţii exterioare. În cazul unui impact sau al unei explozii, folia va reduce riscul spargerii sticlei, iar chiar dacă acesta se sparge, folia va reţine cioburile. Folia are un adeziv excepţional care va absorbi energia şi se compune din mai multe straturi de poliester cu rezistenţă ridicată la rupere.

Poate opri folia antiefracţie LLumar un glonţ?
Nu se pot face afirmaţii generale pe acestă temă. Există cazuri când acest lucru s-a întâmplat, dar având în vedere varietatea mare de proiectile nu putem generaliza. Mărimea glonţului, forma ei, greutatea sau viteza pot influenţa răspunsul, dar şi structura geamului pe care este aplicată folia. În general putem afirma că proiectilele de calibre mai mici pot fi încetinite sau oprite de folie. Dar nici un producător de folie nu poate declara că produsul său este anti-glonţ până cănd acest lucru nu va fi descris într-un standard naţional sau internaţional. Totuşi se ştie din teste simulate că unele folii LLumar conferă vitrajului o rezistenţă la penetrare, o protecţie personală sporită la atacuri manuale cu cărămizi, pietre, răngi, ciocane, explozii, cutremure sau vânturi puternice.

Cătă protecţie vă oferă folia LLumar UV?
Atât foliile auto cât şi foliile pentru clădiri pot reduce radiaţiile dăunătoare ale razelor UV între 96 şi 99.9% în funcţie de materialul ales. În plus, multe folii pot reduce strălucirea orbitoare cu peste 90% şi căldura acumulată cu peste 77%.

Folia LLumar va distorsiona imaginea în timp ce privesc afară prin geam?
După instalare foliile LLumar aplicate profesional sunt practic nesesizabile, iar după perioada de uscare devin impecabile optic. Majoritatea foliilor pentru clădiri sunt aplicate cu adezivul CDF, ceea ce înseamnă clar, fără distorsiuni. Mulţi beneficiari sunt de acord cu faptul că prin reducerea luminii orbitoare foliile LLumar reduc suprasolicitarea ochilor.

Adesea pot vedea folii purpurii şi cu bule pe geamurile vehiculelor. Asta se va întâmpla şi cu folia LLumar?
Nu. Suprafaţa purpurie, cu bule este semnul unei folii de calitate proastă, la care stratul colorat şi cel adeziv s-a deteriorat. Foliile LLumar sunt garantate împotriva acestora folosind straturi metalizate sau componenţi chimici stabili care nu se decolorează în timp. Adezivul LLumar HPR este renumit pentru puterea, durabilitatea şi claritatea sa. Cu toate acestea mulţi clienţi observă doar materialele slabe pentru că foliile de calitate seamănă cu geamurile colorate de fabrică. Toate foliile LLumar sunt garantate de producător în cazul în care sunt montate de către un aplicator autorizat.

Necesită folia o atenţie şi o întreţinere specială?
În mod special nu. Cu toate că nu sunt la fel de rezistente ca sticla, foliile LLumar datorită stratului antizgâriere foarte rezistent , se pot curăţa cu ajutorul lavetelor de uz casnic, neabrazive sau cu lavete din bumbac. Nu trebuiesc utilizate obiecte dure şi ascuţite.

Cât mă costă foliile auto?
Costul foliilor solare şi antiefracţie variază în funcţie de grosimea foliei, tipul foliei, tipul autovehiculului, mărimea geamurilor şi nu în ultimul rând locaţia atelierului de montaj. Aplicatorul autorizat vă furnizează aceste informaţii.

Pot să-mi instalez singur folia LLumar?
Foliile LLumar trebuiesc instalate de către un aplicator autorizat, care va folosi ustensile şi tehnologii specifice, iar la sfârşit va elibera un certificat de conformitate.

Este CPFilms producătorul foliilor pe care le comercializează?
Da. Exceptând poliesterul brut, CPFilms este singurul producător de folii la nivel mondial care deţine toată gama tehnologică necesară producţiei foliilor de control solar, decorative, de siguranţă şi antiefracţie. Având capacităţi de producţie ce depăşesc 70.000m2, CPFilms poate produce toate tipurile de folii. Capacităţile de producţie de la CPFilms cuprind colorarea chimică, sputerizarea, metalizarea,laminarea şi tăierea la dimensiuni diverse. CPFilms este deasemenea renumit pentru suportul extraordinar acordat proceselor de marketing, vânzări şi suport tehnic, peste tot în lume.

Unde găsesc folii LLumar?
Foliile LLumar sunt disponibile la nivel mondial în peste 10.000 de reprezentanţe. Unităţile de producţie sunt localizate în SUA şi Marea Britanie.Cu o experienţă de peste 50 de ani CPFilms are capacitatea de a corespunde cerinţelor pieţei globale mult mai eficient decât oricare alt competitor.

Ce este ISO? Ce înseamnă pentru o companie deţinerea certificării ISO 9000 sau ISO 9001?
ISO este federaţia globală ale organizaţiilor naţionale de standardizare din peste 130 de ţări, cu un repezentant din fiecare ţară. ISO este o organizaţie non-guvernamentală, fondată în anul 1947. Misiunea ei este de a promova dezvoltarea standardizării unice, de a facilita activităţile legate de acestea pentru a uşura schimburile internaţionale de produse şi servicii, de a dezvolta cooperarea în sfera ştiinţifică, tehnologică şi economică.

Care ar fi valoarea SPF ( factor de protecţie solară) în cazul foliilor folosind scala utilizată la cremele de protecţie?

Deoarece o cremă cu factorul de protecţie SPF 15 permite expunerea la soare de 15 ori mai lungă decât fără utilizarea ei, calcularea factorului de protecţiei ale foliilor se poate face relativ uşor. Acest număr va fi evident una foarte mare. Dacă folia permite un transfer mai mic de 1%, atunci factorul de protecţie ar fi de 100% sau mai mare. Cu o transmisie ale razelor UV de 1.5% SPF va fi de 66.66.Cu o transmisie de 2% SPF va fi de 50 %, etc. Împărţiţi pur şi simplu 100 cu procentul transmisiei UV. Asiguraţi-vă ca cifra transmisiei UV să acopere tot spectrul UVA şi UVB.OBSERVAŢIE: acest calcul se poate face foarte uşor, deşi conform dermatologilor un număr mai mare de 20 nu-şi are rostul. Mai mult decât atât, cifra SPF se determină pe baza unor teste reale efectuate în conformitate cu protocoalele privind aceste experimente. NU se pot face afirmaţii despre cifra SPF fără a deţine rezultatele unor teste de laboarator.

Angajamentul nostru

Aplicatori profesionali
Cele mai bune folii necesită cei mai buni aplicatori. Nici cea mai bună folie nu va da randamentul maxim dacă nu va fi instalat profesional. Folia purpurie, cu bule sau care se decojeşte este semnul unui montaj slab. Aplicatorii autorizaţi LLumar sunt specializaţi de tehnicienii producătorului pentru a le oferi cele mai noi tehnologii de instalare. Indiferent că specializarea se face într-un centru tehnic sau la atelierul aplicatorului, veţi avea garanţia că aplicatorii LLumar folosesec cele mai noi tehnologii şi unelte pentru a aplica foliile.

Calitatea în care poţi avea încredere
Foliile LLumar sunt produse cu caracteristici constructive ridicate care corespund standardelor şi metodelor de testare internaţionale. Mulţumită stratului antizgâriere patentat şi al rezistenţei la coroziune foliile LLumar sunt durabile şi nu necesită o întreţinere aparte. Acesată tehnologie avansată nu este atinsă de nici un alt producător de folii. Fiecare produs LLumar are în spate garanţia oferită de producător. Pentru detalii privind garanţiile vă rugăm contactaţi distribuitorul.

Modul de alegere al unei mărci de folii de încredere.
În momentul de faţă pe piaţa românească ,ca de altfel şi pe piaţa mondială, se găsesc produse care nu îşi merită bani. Alegerea unei folii pentru necunoscători poate fii dificilă, fiind greu de constatat care sunt acele mărci care sunt de încredere, sunt pe piaţă de mult timp şi oferă un raport optim preţ -calitate. Foliile de slabă calitate într-un interval de 1-2 ani poate chiar în câteva luni, îşi pierd proprietăţile de protecţie chiar dacă acestea nu se văd cu ochiul liber şi nu mai servesc scopul pentru care au fost aplicate. Din acest motiv vă recomandăm ca înainte de achiziţie să găsiţi răspunsuri la următoarele întrebări legate de marca foliei.

 • Cine este producătorul foliei?
 • Producătorul / distribuitorul este membru al unei organizaţii internaţionale de profil?
 • Care sunt termenii de garanţie şi cine acordă aceste garanţii?
 • Ce date tehnice ne comunică distribuitorul?
 • Cine va aplica folia?
 • Ce fel de certificat primesc la folia achiziţionată?
 • Cine este producătorul foliei?

În zilele noastre putem vorbi despre sute de producători. Putem afirma că în China sau Coreea găsim la fiecare colţ de stradă un “producător” de folie. Dintre sute de “producători” doar 5-6 produc folii profesionale şi au echipament profesional pentru a produce produse de calitate şi durabile. Dacă cunoaştem producătorul mărcii ne putem crea o imagine despre calitatea produsului finit. În multe cazuri şi ţara de origine ne poate spune multe lucruri despre folii, în general foliile provenite din Asia sunt puse sub semnul întrebării din punctul de vedere al calităţii.

Foliile LLumar sunt produse de CPFilms Inc. care este o divizie a Solutia Inc. Foliile sunt produse în SUA şi Anglia sub strictă supraveghere calitativă.

Producătorul / distribuitorul este membru al EWFA sau IWFA?
Toţi marii producători de folie sunt membrii EWFA (Asociaţia Europeană a Foliilor pentru Geamuri). Această asociaţie a impus cerinţe calitative şi etice pentru ca consumatorul final să beneficieze garantat de produse de calitate. Lista membrilor este disponibilă pe pagina web al asociaţiei.

CPFilms Inc. este producătorul foliilor LLumar şi este şi membru EWFA. Distribuitorul exclusiv pentru România este S.C. SolSec S.R.L care deasemenea este membru al asociaţiei EWFA făcând parte printr-unul dintre asociaţi şi din consiliul director al distibuitorilor pentru Europa.

Care sunt termenii de garanţie şi cine acordă aceste garanţii? 
Termenii de garanţie sunt importante dar nu totdeauna convingătoare, este important cine acordă garanţia care poate fi garanţia mărcii, garanţia dată de distribuitor sau garanţia de producător. Garanţia de distribuitor şi cea a mărcii nu valorează nimic dacă nu are în spate garanţia producătorului. O marcă sau un distribuitor poate dispărea de la o zi la alta, ceea ce s-a şi întâmplat în cazul mai multor firme în trecutul apropiat. Şansele ca un lider mondial în producţia de folii să dispară de pe piaţă sunt foarte mici. Să alegem doar acea marcă al cărei producător este cunoscut şi garanţia este dată de producător.

În spatele garanţiei produselor LLumar se află Solutia, o companie de 4 miliarde USD. Distribuitorii LLumar sunt autorizaţi să ofere beneficiarilor, exclusiv termeni şi condiţii de garanţie publicate de producător.

Ce date tehnice ne comunică distribuitorul?
Foarte mulţi distribuitori comunică date tehnice eronate care nu pot fi susţinute. Putem avea încredere doar în acei producători care folosesc şi publică date tehnice conform standardelor europene EN410 şi EN673. Mulţi distribuitori folosesc date IR (Infra Red) care sunt derutante deoarece nu există un standard de măsurare a IR, încât fiecare producător în parte face măsurătorile pe aceea lungime de undă unde la respectivul produs obţine cele mai bune rezultate. În cazul protecţiei la căldură coeficienţii TSER (Reflecţia Totală a Energii Solare) sau SHGC (Coeficient de Multiplicare a Energiei Solare) oferă date de încredere privind compararea produselor. Dacă sunteţi indecişi puteţi apela cu încredere la EWFA care vă va răspunde la nelămuriri.

Toate produsele LLumar sunt măsurate şi certificate conform standardelor EN mai sus mentionate şi au fost confirmate de laboratoare independente. CPFilms Inc. ca producător a produselor LLumar nu comunică date IR deoarece sunt neconcludente şi nu sunt standardizate.

Cine va aplica folia?
Pentru aplicarea foliilor profesionale este recomandat un montaj profesional. Verificaţi dacă montatorul este autorizat pentru montarea foliilor.

Montajul foliilor se face de către montatori atestaţi de producător. Înainte de acceptarea montajului asiguraţi -vă asupra faptului ca montatorul să dispună de un asemenea certificat. Acest lucru se poate verifica în atelierul montatorului sau la distribuitorul pentru România (Tel. 0264/431-638).

Ce fel de certificat primesc la folia achiziţionată?
Certificatul în sine nu diferenţiază produsele de bună calitate de cele mai puţin bune. Binenţeles dacă nu primim niciun fel de certificat atunci marca respectivă este sigur inacceptabilă. Coroborat cu răspunsurile primite în urma întrebărilor de mai sus putem fi siguri că am primit produs de calitate.

Certificate LLumar pot elibera doar montatorii atestaţi.
Sperăm că răspunsurile primite v-au fost de folos în a alege folia potrivită. Pentru întrebări suplimentare vă propunem să luaţi legătura cu EWFA.

Alegand sa montati folie auto la un pret mai mic decat cel recomandat nu faceti decat sa colorati geamurile, nu veti beneficia de protectia solara pe care o ofera o folie auto originala, plus ca aceasta foliere mai ieftina a geamurilor nu va dura mai mult de cateva luni, dupa aceasta perioada va deveni o pelicula plina de bule si incolora pe geamurile aplicate.

Inainte de a lua hotararea de a aplica folie auto pe geamurile masinii tale, ar trebui sa fii informat exact si corect in legatura cu ce spune legea RAR despre aplicarea foliei auto pe autoturisme.

Conform noii legi 9020/11.09.2010 nu doar folia trebuie  sa detina AUTORIZATIE RAR ci si SERVICE-ul este obligat sa va elibereze autorizatia tehnica, care a fost eliberata de catre RAR si ii da dreptul de  a va monta folia pe autoturismul dumneavoastra